Ga je skiën, carnavallen of toch liever werken?

Het is weer bijna carnavalsvakantie, en dat betekent voor veel mensen dat het tijd wordt voor plezier! Wat doe jij dit jaar? Ga je gezellig skiën met je familie, carnaval vieren met vrienden óf blijf je toch gewoon lekker werken? De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos, maar veel mensen kiezen voor een van deze drie opties. Ben je er nog niet helemaal over uit? Dan helpen wij je graag om een keuze te maken!

Plezier maken of toch liever werken?

Je bent natuurlijk niet verplicht om carnavalsvakantie te houden. Spaar je liever nog even door, zodat je in de zomer écht optimaal kunt genieten? Dan kun je er ook voor kiezen om door te werken. En veel mensen halen natuurlijk ook gewoon plezier uit hun werk! Houd er wel rekening mee dat het verstandig is om soms wat vakantiedagen op te nemen, zelfs als je jouw droombaan gevonden hebt. Maar besluit je om de carnavalsvakantie over te slaan en je vrije dagen bijvoorbeeld in de zomer op te nemen? Dan is daar ook helemaal niets mis mee.

Op skivakantie met je familie

De carnavalsvakantie is ook hét moment om op skivakantie te gaan! In februari ligt er in de meeste skigebieden voldoende sneeuw. Daarnaast is dit het hoogseizoen voor de meeste wintersportbestemmingen. Dat betekent dat de meeste faciliteiten geopend zijn en dat er veel activiteiten georganiseerd worden. Bovendien hebben de meeste scholieren vakantie, waardoor je kinderen, neefjes of nichtjes ook mee kunnen. Heb jij zin in een lekker sportieve vakantie, gezellig met de hele familie? Dan is de carnavalsvakantie waarschijnlijk het perfecte moment!

Carnavallen met vrienden

Ben je wél toe aan vakantie, maar is skiën niets voor jou? Of zie je het niet zitten om de hoofdprijs te betalen in het hoogseizoen? Dan valt er in de carnavalsvakantie natuurlijk ook voldoende in eigen land te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van… carnaval vieren?! Carnaval is een van de populairste volksfeesten in ons land. In sommige streken zullen ze je zelfs voor gek verklaren als je niet komt feesten. Dit kleurrijke en gezellige feest is de perfecte gelegenheid om samen met je vrienden naar muziek te luisteren, te dansen en even bij te kletsen.

Daarnaast is carnaval ook een leuke gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Dankzij de aanstekelijke liedjes en de vrolijke sfeer, raak je al snel met anderen aan de praat. Zin om gewoon eens lekker gek te doen? Zoek dan een van de grotere steden in Brabant of Limburg op. Een weekje carnavallen in het Kielegat (Breda) of Oeteldonk (Den Bosch) zul je niet snel vergeten.

Conclusie: wat doen we in de carnavalsvakantie?

Veel mensen besluiten om een weekje vrij te nemen gedurende de carnavalsvakantie. Voor de een is dit een periode om gezellig samen te komen met familie, terwijl een ander liever gaat feesten. Maar als je liever nog even wacht met het opnemen van je vakantiedagen, is dat natuurlijk ook geen enkel probleem. Zeker niet als je veel plezier uit je werk haalt!